BACK

Κοτόπουλο φούρνoυ με πατάτες

Υπάρχει οικογένεια στην Ελλάδα που δεν το έχει τιμήσει; Η πιο εύκολη νοστιμιά που αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

1 κοτόπουλο ολόκληρο
1½ - 2 κιλά πατάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμό δύο λεμονιών
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.σ.μουστάρδα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε  την κοιλιά του κοτόπουλου και βάζουμε  2 φέτες λεμόνι, λίγο δεντρολίβανο και το σκόρδο.



 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψάκι μας.

Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και με το μείγμα που δημιουργείται περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο ταψί.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο . Κάθε 20 λεπτά παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να δούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου να ροδίσουν.

 

Tips

Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο λιπαρό είναι το κοτόπουλο. Αν η πέτσα αρπάξει, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο