Τάρτα με ροκφόρ, αχλάδια και καρύδια
Μια τάρτα που συνδυάζει το πιο gourmet ταίρι - το ροκφόρ με το αχλάδι - θα είναι το καλύτερο vegetarian πιάτο στο μενού σας!
Συστατικά:
1 φύλλο σφολιάτας
αλεύρι και βούτυρο για την φόρμα ψησίματος
2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες μαζί με την φούδα τους
200 γρ. ροκφόρ κομματάκια
100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σφολιάτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 20 εκ. περίπου ή αντίστοιχο τετράγωνο, απλώνουμε τη σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
Απλώνουμε σαν βεντάλια πάνω τα αχλάδια, υπερκαλύπτοντας η μία φέτα την άλλη κι από πάνω απλώνουμε το τριμμένο τυρί και τα καρύδια.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.