BACK

Τάρτα με ροκφόρ, αχλάδια και καρύδια

Μια τάρτα που συνδυάζει το πιο gourmet ταίρι - το ροκφόρ με το αχλάδι - θα είναι το καλύτερο vegetarian πιάτο στο μενού σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φύλλο σφολιάτας 
αλεύρι και βούτυρο για την φόρμα ψησίματος
2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες μαζί με την φούδα τους
200 γρ. ροκφόρ κομματάκια
100 γρ καρύδια χοντροκομμένα


 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σφολιάτα.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 20 εκ. περίπου ή αντίστοιχο τετράγωνο, απλώνουμε τη σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
Απλώνουμε σαν βεντάλια πάνω τα αχλάδια, υπερκαλύπτοντας η μία φέτα την άλλη κι από πάνω απλώνουμε το τριμμένο τυρί και τα καρύδια. 
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.





 

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με φιστίκι αιγίνης