BACK

Οι Κυριακές μας ζωντανεύουν στο Κέντρο της Γης

Οι Κυριακές ξαναζωντανεύουν στο Κέντρο της Γης, μετά από δυο μήνες αγρανάπαυση στην Οργάνωση ΓΗ. H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Από την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 η Οργάνωση Γη ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου της Γης και σας προσκαλεί σε μία γιορτή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τις Κυριακές στη πόλη! Με οδηγό την αισιόδοξη ενέργεια που προκαλεί η επαφή με τη γη και με εργαλεία την απλότητα, την συλλογικότητα και το χαμόγελο, οι Κυριακές μας ζωντανεύουν!
Ξεκινάμε από το πρωί στις 10.00 με την Food blogger Τwominutesangie.blogspot.com στο food lab που δίνει τροφή για σκέψη:
Χρησιμοποιούμε απλά, εποχικά και τοπικά υλικά, μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για την ελληνική διατροφή, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε εύκολες, γρήγορες, οικονομικές, θρεπτικές και πάνω απ’ όλα νόστιμες συνταγές! Ανταλλάσσουμε ιδέες, συνδυάζουμε πρώτες ύλες, γνωρίζουμε τη μεγάλη παρέα του ελληνικού φαγητού και ετοιμάζουμε το γεύμα της Συλλογικής Κουζίνας.

(Δηλώσεις συμμετοχής για το Foodlab: simetexo@organizationearth.org ή τηλεφωνικά στο 2102325380)

Με σύνθημα «Never eat alone» η Οργάνωση Γη μας προτρέπει να εξερευνήσουμε τρόπους βελτίωσης  των όρων διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου, για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ξεκινώντας από τη διατροφή που αποτελεί το «καύσιμο» για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό το Μάρτη, αφιερώνουμε τη Κυριακή 9 Μαρτίου στη διατροφική πολιτική, προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα «είμαστε ό,τι τρώμε;» για να συνεχίσουμε την Κυριακή 16 Μαρτίου με τη σημασία των άγριων χόρτων στην ελληνική διατροφή και καλεσμένους μας τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη και τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο από «Το Ραδίκι».

Κυριακή στη Γη … κι άλλα τέτοια όμορφα!
Κάθε Κυριακή από τις 11.00 – 14.00 εκτός από τις μυρωδιές και τα μαγειρέματα, κάτω από τις μουριές στήνεται το πιο ωραίο παιχνίδι!
Για το μήνα Μάρτιο εμπνεόμαστε από τον ερχομό της Άνοιξης και την προστασία των ειδών της φύσης. Κατασκευάζουμε φωλιές για τα χελιδόνια, φτιάχνουμε το δικό μας φανταστικό κήπο με λουλούδια και δημιουργούμε μια κιβωτό για να σώσουμε τα ζώα της θάλασσας που κινδυνεύουν από την υπεραλιεία. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να έρθουν σε επαφή με τρέχοντα περιβαλλοντικά θέματα της εποχής, να τους δημιουργηθεί μία αγάπη για τη φύση μέσα από τη γνώση και τη δημιουργία και να νιώσουν με απλό τρόπο τη σχέση ανθρώπου-φύσης. Στα παιχνίδια μας, η δημιουργικότητα, η χειροτεχνία και η συνεργασία μεταξύ των παιδιών, έχει ένα και μόνο σκοπό να τα παρακινήσει να εκφραστούν και να αποτυπώσουν το συναίσθημα που τους δημιουργεί η επαφή με το περιβάλλον.
Ακόμα…
ποδήλατο στο πάρκο: ό,τι ώρα θέλετε από τις 10.00 – 15.00
πάγκος βιολογικών λαχανικών και άγριων χόρτων: από τις 10.00 με τον Κοσμά και τον Γιώργο και χόρτα από το «Ραδίκι»
μουσική
 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις