Σουβλάκια ψητών λαχανικών με ταλαγάνι
Δημοσιέυτηκε: Wed, 04/29/2015 - 12:01 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:21
Τα σουβλάκια ψητών λαχανικών είναι το καλύτερο και πιο γευστικό συνοδευτικό για κρέας και ψάρι, αλλά και το ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.
Συστατικά:
4 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες τσακώνικες
30 ντοματίνια
3 κόκκινες πιπεριές
3 πράσινες πιπεριές
3 κίτρινες πιπεριές
250 γρ ταλαγάνι Μεσσηνίας
50 γρ ελαιόλαδο
λίγο φασκόμηλο
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ ριίχνουμε και το ελαιόλαδο και το φασκόμηλο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για δύο ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο σκεπασμένα.
Κόβουμε και το ταλαγάνι και περνάμε στα σουβλάκια τα λαχανικάκαι και το ταλαγάνι αρκετά σφιχτά.
Ψήνουμε τα σουβλάκια λαχανικών στα κάρβουνα ή στην σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: