Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας
Ένα λαχταριστό πιάτο από το βιβλίο "Μαγειρέψτε και μαγέψτε" της Σοφίας Σκούρα.
Συστατικά:
4 μπριζόλες χοιρινές
2 κ.σ. αλεύρι
λίγο αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1 /2 φλ.κρασί λευκό
1 /2 φλ. ζωμό κρέατος
2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
4 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
1. Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
2. Αλατίζουμε και ρίχνουμε επίσης λίγη πάπρικα και λίγο πιπέρι.
3. Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, αλείφοντάς τες κάθε τόσο με το λάδι.
για τη σάλτσα μουστάρδας
1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το ζωμό του κρέατος, το κρεμμύδι τριμμένο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν στο μισό τα υγρά υλικά.
2. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.