BACK

Σούπα με πλιγούρι, λουκάνικο και δενδρολίβανο

Ενδιαφέρουσα σούπα που συνδυάζει την ψωμένια αίσθηση από το πλιγούρι και τη νόστιμη και πληθωρική γεύση του λουκάνικου, ενώ η καπνιστή γεύση του τυριού την απογειώνει. Μια gourmet σούπα που ακούγεται ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

250 γρ πλιγούρι
250 γρ λουκάνικα με πράσο
2 lt ζωμό κότας
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλερυ
2 δαφνόφυλλα
1 σκελίδα σκόρδο
5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γλ. δενδρολίβανο
50 γρ μετσοβόνε τριμμένο
μαϊντανό & φρέσκο θυμάρι για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  • Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε 0,5lt χλιαρό νερό 2-3 ώρες και το στραγγίζουμε καλά.

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

2. Πρροσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα, το μπαχάρι, το δενδρολίβανο, τον ζωμό και το πλιγούρι.

3. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά 45 λεπτά  περίπου.

4. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο.

5. Το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στη σούπα.

6. Σερβίρουμε τη σούπα  με μαϊντανό και το τριμμένο μετσοβόνε και συμπληρωματικά αν έχουμε ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο ή ματζουράνα.