BACK

Πετράλωνα - Σπιρτόκουτο φωτίζοντας τα σκοτεινά βράδια της κρίσης

Το Σπιρτόκουτο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγάλες πιάτσες εξόδου το Γκάζι και τα 'Ανω Πετράλωνα σε ένα δρόμο σχεδόν παράλληλο της Πειραιιώς.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Είναι ένα μέρος που αν δεν περάσεις τρέχοντας σίγουρα θα το προσέξεις αφού στη μεγάλη τζαμαρία του κρέμονται απλωμένες πλαστικές κούκλες και παιχνίδια. Περνώντας την πόρτα του είναι σαν να κάνεις ένα βήμα σε ένα κόσμο κάπως πιο σκοτεινό, αλλά με πολλές χαραμάδες φωτός, όπως το όμορφο δάπεδο με τα πλακάκια, οι ταπετσαρίες δίπλα στους μαύρους τοίχους, τα διαφορετικά έπιπλα και οι παλιοί καναπέδες που θυμίζουν σαλόνι σπιτιού. Ετερόκλητα στοιχεία όπως παλιά ακουστικά τηλεφώνων, μια συσκευή tetris, παλιές τηλεοράσεις, ακτινογραφίες αλλά και άλλα αντικείμενα συνθέτουν το σκηνικό και στους υπόλοιπους ψηλοτάβανους τοίχους του μαγαζιού.
Στο Σπιρτόκουτο εκτός από καφέ, ποτό και κουβέντα με φίλους μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια και oldscholl videogames, να χαζέψετε τις άπειρες φωτογραφίες και τα κολάζ, να ακούσετε ενδιαφέρουσες μουσικές, μάλλον προς το ροκ, αλλά και freestyle.

Υπάρχει μια σκέψη να μπουν στον κατάλογο κάποια κρύα πιάτα, αλλά βασικά το Σπιρτόκουτο σερβίρει καφέδες, όλων των ειδών, ακόμα και για να τους πάρετε στο χέρι, τσάγια και διάφορα άλλα βιολογικά βότανα, που τους δίνει ένας γνωστός τους καλλιεργητής. Μπύρες και κρασί σε ποτήρι, τα πάντα από ποτά και coctails.

μικρή μπύρα €2 -μεγάλη €3 -κρασί €3- ποτό €5- coctails €6,5 - καφές €1-2,50- β

Ο Νικόλας ήταν 25 χρονών όταν άνοιξε το Σπιρτόκουτο, με μια σχετική εμπειρία θεωρητική και πρακτική στο χώρο, και ανέλαβε μόνος τόσο το στήσιμο όσο και τη διακόσμηση του μαγαζιού. Το όνομα όπως γίνεται εμφανές κατευθείαν από το χώρο είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη (2003). Ο Νικόλας μάλιστα θεωρεί ότι το όνομα αυτό εκτος του ότι είναι ελληνική λέξη που το ήθελε ως στοιχείο, συνδυάζει πολλά πράγματα, όπως π.χ. ότι οι πρωταγωνιστές της ταινίας κατάγονται από τα Πετράλωνα. Επίσης ότι το όνομα ταιριάζει τόσο στο σχήμα του μαγαζιού, όσο και στην ίδια την περιοχή.

Σήμερα ο Νικόλας είναι αισιόδοξος και συνεχίζει να σκέφτεται καινούρια πράγματα και δράσεις για το Σπιρτόκουτο, με την εμπιστοσύνη που του δίνουν οι επιλογές που έκανε όταν  "έχτισε" το δημιούργημά του. Όπως λέει όταν  άνοιξε το Σπιρτόκουτο στα Κάτω Πετράλωνα δεν υπήρχε τίποτα, όμως αυτή ακριβώς η αίσθηση της γειτονιάς και της οικογένειας που δίνει η περιοχή αποτελούν στήριγμα όχι μόνο όσον αφορά τα επαγγελματικά αλλά και συνολικά σαν επιλογή ζωής.ότανα-τσάι €2,50

Διεύθυνση: Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 2103462689

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 11.00-2.00
Κυριακή    12.00- 2.00

 

Tips

Δοκιμάστε τη weiss ελληνική Βεργίνα σε ποτήρι.
Αν δε θέλετε καφέ για το πρωί, πιείτε ένα βιολογικό ρόφημα τσουκνίδας ή μολόχας.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις