BACK

ΜΑΖΙ, το ελληνικό καμάρι στο Noting Hill Gate

Χρόνια τώρα όλοι οι άνθρωποι της γαστρονομίας γράφουμε ότι το φαγητό πρέπει να είναι ο πρεσβευτής της χώρας μας στην Ευρώπη.
Ο executive chef  Βενιέρης δημιουργώντας το ΜΑΖΙ, τα κατάφερε να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής μας ! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Mε τέτοιες επιτυχίες, η χώρα μας εύκολα θα γίνει γαστρονομικός προορισμός για όλους τους τουρίστες της Ευρώπης.
Όταν κάποιος ξένος δοκιμάζει την μοναδική ελληνική κουζίνα, με μοντέρνες προσαρμογές, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, είναι φυσικό να θέλει να επισκεφτεί την χώρα μας για να γεύεται καθημερινά τέτοιες γεύσεις που προκαλούν βαθιά συναισθήματα.

Ο αγαπημένος μου executive chef Γιώργος Βενιέρης έμελλε να αναδείξει  στην Αγγλετέρρα την μοναδικότητα της νέας ελληνικής κουζίνας. Ο Γιώργος  είναι από τους σεφ που έχει τυφλή εμπιστοσύνη στην ελληνική γαστρονομία και γνωρίζει ότι η κουζίνα της είναι στέρεα βασισμένη στα προϊόντα της. Και φυσικά όταν ένας σεφ αγαπά τόσο πολύ την κουζίνα του, δεν μπορεί παρά να σε κάνει να την αγαπήσεις κι εσύ!  Έχει  το όλον  που χρειάζεται ένας σεφ για να εξάγει την αυθεντική τοπική μας κουζίνα οπουδήποτε του ζητηθεί. Σήμερα στο Λονδίνο, κι αύριο ποιός τον ξέρει!   Ο Γιώργος διαθέτει το καρέ της επιτυχίας: Ταλέντο, αυτοπεποίθηση, πίστη στις Κυκλαδίτικες ρίζες του, γαστρονομική κοσμοπολίτικη πείρα. 


ΜΑΖΙ, γίνονται τα πράγματα σωστά, κι έτσι πήρε την ομάδα του, δημιούργησε ένα εστιατόριο μέσα στην καρδιά του Λονδίνου που μάλιστα πουλάει και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα στους Λονδρέζους. 
Οι Ελληνικές πρώτες ύλες που πωλούνται  χρησιμοποιούνται και στα πιάτα του ΜΑΖΙ. Οι παρασκευές τους γίνονται με το αμίμητο μεράκι και μαστοριά του σεφ, και το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει το απόλυτο #Greek_is_chic .Το επισκέφτηκα πρόσφατα και η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Το ελληνικό γκουρμέ φαγητό με μια τόσο άψογη πρόταση,  δεν θα μπορούσαν παρά να ξετρελάνουν  το Αγγλικό κοινό.  Οι Βρετανοί μαθαίνουν έτσι την αυθεντική γεύση της Ελλάδας με την αντίληψη της Νέας Ελληνικής Γαστρονομίας.
Όταν στο διπλανό μου τραπέζι δοκίμασαν τους λουκουμάδες με μέλι λεβάντας, άκουγα με ευδαιμονία όλα αυτά τα «Μμμμ»  που ακούει κανείς στα πιάτα που πραγματικά ενθουσιάζουν . H πρώτη μπουκιά από τον τραγανό λουκουμά του MAZI , είναι από αυτές τις γεύσεις που σε χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά, σαν να σε έχει τρυπήσει  με βέλος ο ίδιος ο  Έρωτας.
Οτιδήποτε καινούργιο αρέσει πολύ στους Αγγλοσάξωνες. Μόνη τους έννοια είναι να φεύγουν χορτάτοι κι ευχαριστημένοι.  Είναι από τους λαούς που δέχονται το διαφορετικό πιο εύκολα από τους περισσότερους. Και μάλιστα στο Notting Hill, μια περιοχή που πραγματικά είναι ένα ψηφιδωτό πολιτισμών, και θεωρείται από τις πιο hype περιοχές του Λονδίνου. Το αβίαστο χαμόγελο όλου του προσωπικού που χαρακτηρίζει την ελληνική φιλοξενία, με έκανε σαν να βρίσκομαι σε ένα χωριό της Κρήτης. Η κληματαριά στην πανέμορφη πίσω βεράντα ίσως βοήθησε σε αυτό. Το ντεκόρ μέσα ήταν λιτό αλλά καλαίσθητο, δηλώνοντας έτσι ότι εδώ είμαστε για να σας εντυπωσιάσουμε με το φαγητό μας και όχι με την εσωτερική διακόσμηση.


Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από την κατεύθυνση που θα ήθελα να στραφεί όλη η ελληνική κουζίνα στα εστιατόρια του εξωτερικού. Υπέροχες ελληνικές γεύσεις, σε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση  και μια σωστή σχέση ποιότητας τιμής. 


Όταν ένας καλός executive chef προετοιμάζει κάρτα για το  εξωτερικό, ποιος ο λόγος να δημιουργήσει ακόμα ένα καλό ξενικό/γαλλικό/ιταλικό μενού;

Η μόνη περίπτωση πραγματικά να διακριθεί, είναι να μπορέσει να εξυψώσει την δική του κουζίνα στα μάτια του κόσμου όλου. Και είμαι πολύ υπερήφανη που ένας μοναδικός executive chef όπως ο Γιώργος Βενιέρης εξετέλεσε με απίστευτη επιτυχία τον ρόλο αυτό.
Μακάρι κι άλλοι να τον μιμηθούν. 

Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα!
Μπράβο σεφ!

MAZI

12-14 HILLGATE STREET, Notting Hill 
LONDON W8 7SR
tel 020 7229 3794

Tips

Ο μεγαλύτερος σεφ του κόσμου, ο Γάλλος Alain Ducasse, επισκέφτηκε το ΜΑΖΙ και ενθουσιάστηκε! Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από αυτην για έναν Έλληνα συνάδελφο; 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις